Back

Indexarea de către Google și protocolul https

În prezent, utilizatorii de internet se așteaptă ca site-urile pe care le vizitează să fie sigure și să le protejeze datele personale și financiare. De aceea, odată cu creșterea numărului de site-uri web care colectează informații de la utilizatori, este important ca site-urile să implementeze protocoale de securitate adecvate. Printre acestea se numără și utilizarea unui certificat SSL/TLS pentru a activa protocolul HTTPS. Google a recunoscut importanța acestor măsuri de securitate și a făcut un pas decisiv în direcția asigurării securității pe internet prin indexarea doar a site-urilor care folosesc HTTPS.

Indexarea HTTPS

a fost implementată pentru prima dată de Google în 2014. De atunci, compania a făcut tot posibilul pentru a promova utilizarea HTTPS în întreaga industrie. Mai mult decât atât, Google a dezvăluit că site-urile care folosesc HTTPS primesc un boost în clasamentul motoarelor de căutare. Acest lucru înseamnă că site-urile cu HTTPS au un avantaj în clasamentul rezultatelor de căutare pe Google și vor fi afișate mai sus decât cele care folosesc HTTP.

Motivul pentru care Google a ales să indexeze doar site-urile cu HTTPS este legat de securitate. Protocolul HTTPS criptează datele transmise între server și client, oferind astfel o protecție împotriva atacurilor de tip „man-in-the-middle”. Atacurile de acest tip implică interceptarea comunicațiilor între utilizatori și servere și pot duce la expunerea datelor personale și financiare ale utilizatorilor. Cu implementarea HTTPS, site-urile oferă o protecție mai bună utilizatorilor lor.

Indexarea doar a site-urilor cu HTTPS face ca internetul să devină un mediu mai sigur și mai fiabil. În plus, promovarea utilizării HTTPS prin afișarea acestuia în clasamentul rezultatelor de căutare va ajuta la creșterea utilizării HTTPS în întreaga industrie. Astfel, site-urile care încă folosesc HTTP ar trebui să ia în considerare implementarea HTTPS pentru a-și proteja utilizatorii și pentru a-și îmbunătăți poziționarea în clasamentul motoarelor de căutare.

Indexarea doar a site-urilor cu HTTPS de către Google este un pas important în promovarea securității pe internet. Site-urile care utilizează HTTPS vor fi afișate mai sus în clasamentul rezultatelor de căutare și vor oferi o protecție mai bună utilizatorilor lor. De aceea, este important ca site-urile care încă folosesc HTTP să ia în considerare implementarea HTTPS pentru a-și proteja utilizatorii și pentru a-și îmbunătăți poziționarea în clasamentul motoarelor de căutare.