Back

Ce însemană UX și UI?

User eXperience și User Interface

UX și UI sunt două termeni strâns legați de designul de produs și experiența utilizatorului. UX reprezintă „User Experience” sau „Experiența Utilizatorului”, în timp ce UI reprezintă „User Interface” sau „Interfața Utilizatorului”.

UX se referă la toate aspectele legate de experiența utilizatorului atunci când interacționează cu un site web în cazul nostru. Aceasta include nu numai interfața utilizatorului, ci și toate celelalte aspecte ale experienței utilizatorului, cum ar fi fluxul de navigare, performanța, utilitatea și utilitatea informațiilor furnizate. Scopul experienței utilizatorului este de a face site-ul cât mai plăcut și intuitiv posibil pentru utilizator.

Interfața utilizatorului (UI), pe de altă parte, este partea vizuală și interactivă a unui site prin intermediul căruia utilizatorul interacționează cu el. Aceasta include elemente precum butoane, meniuri, ferestre, iconițe și alte elemente grafice, precum și feedbackul utilizatorului, cum ar fi mesajele de eroare sau confirmare. Scopul unei interfețe de utilizator este de a face utilizarea site-ului cât mai ușoară și intuitivă pentru utilizator.

UX și UI lucrează împreună pentru a oferi o experiență cât mai bună utilizatorului. UX se concentrează pe asigurarea unei experiențe generale de calitate pentru utilizator, în timp ce UI se concentrează pe proiectarea unei interfețe vizuale și interactive care să permită utilizatorului să interacționeze cu informațiile din site.

În general, un design bun al unei pagini web trebuie să aibă atât o experiență utilizator bună, cât și o interfață utilizator atractivă și ușor de utilizat. Dacă UX și UI sunt proiectate corect, utilizatorii vor fi încântați de produsul sau serviciul oferit și vor fi atrași să-l utilizeze în mod regulat.